Профил

Име

Айдън Хасан

Локация

България, Поморие

Site

btch.bg

Профил

Айдън Хасан
Член на УС на БТК

Айдън Хасан Хюсеин е роден през 1980 г. в гр.Бургас. Средното си образувание завършва в СПТУ по Машиностроене „Алеко Константинов“ – гр. Средец. Възпитаник е на Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ – гр. Бургас, където се дипломира като професионален бакалавър по специалността “Организация и управление на хотел и ресторант”. Продължава образованието си в същия университет и получава степен на Магистър по Управление на туризма. След това преминава обучения в областта на туризма в Анталия, Турция, Кипър, Австрия и Германия.

В сферата на туризма започва работа като барман през 1997 г. От 2001 до 2007 г. работи в международна туристическа верига „Magic Life“, където, се издига до позицията „Управител“ и ръководи няколко ресторанта във ВС „Дюни“. Понастоящем е Миниджър рестотанти в ХК „Сънсет Ризорт“ – гр. Поморие. Владее немски, английски и турски езици.

От 2016 г. е избран за член на УС на Бургаската регионална туристическа камара, а на 25.01.2018 г. е избран и за член на Управителния съвет на Българска туристическа камара.