Председателят на Управителния съвет на Българската Туристическа Камара Георги Николов присъства на Международната конференция за устойчиви инвестиции в туризма, която се проведе на 31.05.2019 в к.к. Слънчев бряг, под организацията на Министерството на Туризма. На събитието присъстваха около 300 делегата – представители на инвестиционни фондове, туроператори и хотелски вериги, базирани в над 35 държави.
Гости на събитието бяха министърът на туризма и занаятите на Алжир Абделкадер Бенмесауд, министърът на външната търговия и икономическите отношения на Босна и Херцеговина Мирко Шарович, министърът на туризма на Египет д-р Рания Ал-Машат, генералният секретар на Организацията за черноморско икономическо сътрудничество Майкъл Христидес, водещи представители на туристическата и сродните й индустрии от различни страни.
На престижния форум беше поканен и Талеб Рифай, генерален секретар на Световната организация по туризъм към ООН в периода 2009-2017 г.
В конференцията се включиха и кметове на черноморски общини, специалисти от местните институции и държавната администрация.
Министърът на Туризма Николина Ангелкова подчерта че форумът не случайно се провежда в Слънчев Бряг в годината на неговия 60-ти юбилей, като целта е да се покажат възможностите на курорта за делово партньорство. Този форум е важна платформа, първа по рода си в България и Югоизточна Европа, която се занимава със социалните, икономическите, екологичните, културните и политическите аспекти на туризма. Международната конференция за устойчиви инвестиции в туризма дава възможност на представителите на бизнеса, социални медии, университети и местните власти да създадат контакти, да обменят важна информация и по този начин да се привлече интереса към България и региона. Основен акцент на събитието са перспективите за инвестиции в Централна и Югоизточна Европа, както и Средиземноморието.